Google Chrome gaat websites…

Chrome, de webbrowser van Google, gaat websites zonder veilige HTTPS-verbinding vanaf juli actief markeren als onveilig.
Dat maakt het techbedrijf donderdag bekend op zijn blog.

Websites die wel een veilige HTTPS-verbinding hebben, worden in de adresbalk van Chrome al gemarkeerd met een groen slotje en het woord ‘Veilig’.

Bij websites die gebruik maken van HTTP in plaats van HTTPS ontbreekt dit slotje. In plaats daarvan geeft Chrome een waarschuwingsicoon weer. Pas wanneer gebruikers op dit icoon klikken, vertelt de webbrowser dat de website niet veilig is.

Vanaf juli gaat Chrome zijn gebruikers actiever waarschuwen. Naast het waarschuwingsicoon voegt Google in de adresbalk de woorden ‘Niet veilig’ of het woord ‘Onveilig’ toe.

Met de expliciete waarschuwing wil Google zijn gebruikers beter informeren over onveilige websites. Ook hoopt het bedrijf dat websitebeheerders hierdoor sneller overstappen van HTTP naar HTTPS.

Gevoelige gegevens

Met een HTTPS-verbinding versleutelen websites het verkeer van en naar hun website. Daarmee wordt het lastiger om verkeer af te luisteren.

Websitebezoekers die gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden of persoonlijke gegevens, over een onveilige HTTP-verbinding versturen, lopen het risico dat deze gegevens onderschept worden door kwaadwillenden.

Bron: NU.NL

 

Dacon advies: Installeer een SSL certificaat op je website

Essentiële punten van een SSL certificaat

  • Een SSL-certificaat op je website voorkomt onderschepping van gegevens tijdens verzending en kan een legitieme website onderscheiden van een phishing website.
  • Google beloont websites die gebruik maken van een SSL-certificaat tegenwoordig met een hogere positie in de zoekresultaten.
  • Als website eigenaar ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van gegevens die bezoekers via de website doorgeven, en gebruik van SSL is hierin een essentieel onderdeel.
  • Zodra een website geen SSL certificaat heeft of bijvoorbeeld een verouderd certificaat gebruikt, geeft de browser een waarschuwing.

We kunnen een SSL certificaat op de website plaatsen. Wij brengen daarvoor de volgende kosten in rekening:

  • € 35.00 / jaarlijks – SSL Certificaat
  • Implementatie certificaat afhankelijk van website

Comments are closed.